به مناسبت چهل و چهارمین سالروز تشکیل این سازمان گفتگویی با مدیران مراکز ، گروه های پژوهشی و مدیران پروژه های شاخص صورت پذیرفت.
گروه پژوهشی منابع تغذیه صنعتی

به گزارش روابط عمومی سازمان در ادامه گفتگو با مدیران مراکز ، گروه های پژوهشی و مدیران پروژه های شاخص به مناسبت چهل و چهارمین سالروز تشکیل این سازمان ، اینبار گفتگویی با آقای مهندس فرزی مدیر گروه پژوهشی منابع تغذیه صنعتی انجام گرفت که در ذیل به آن میپردازیم.
1-بطور مختصر خودتان را معرفی کنید؟ (سمت، پست سازمانی(
محمد فرزی مدیر گروه پژوهشی منابع تغذیه صنعتی و مدیر پروژه سیستم رانش قطار ملی و از سال 1374 در جهاد دانشگاهی علم و صنعت و پژوهشکده برق جهاد دانشگاهی مشغول خدمت هستم.
2-در مورد پروژه یی که در آن فعالیت دارید توضیح دهید ؟ (ویژگی، نیروی انسانی، خصوصیات(
قطارهای مترویی بیش از سه ده است که در کشور فعال هستند و مترو نقش بی بدیلی در جابجایی مسافر درون شهری در شهرهای بزرگ و بخصوص در تهران دارد در تهران بیش از 1400 واگن فعال وجود دارد که تا قبل از اجرای طرح کلان ملی؛ تنها بدنه تعدادی از این واگنها در کشور ساخته می شد و سایر اجزای قطار به صورت کامل وارداتی بود. با اجرای طرح کلان طراحی و ساخت قطار ملی بخش با فناوری بالا قطار (طراحی و ساخت سیستم رانش ) به جهاد دانشگاهی علم و صنعت واگذار شد. سیستم رانش قطار مجموعه ای از ادوات مکانیکی (20 گیربکس ) الکترو مکانیکی (20 الکترو موتور) و الکترونیک قدرت ( 10 دستگاه سیستم کنترل دور الکترو موتور و 4 دستگاه مبدل ولتاژ و 7 تابلو کنترل و توزیع قدرت همراه با مقاومتهای ترمزی و سلف و ترنمس های مورد نیاز ) و تمامی تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری کنترل و راهبری قطار است که توسط جهاد دانشگاهی علم و صنعت برای اولین بار در کشور طراحی و ساخته و تحویل و نصب شده و در حال بهره برداری است.
بیش از 50 نیروی متخصص دانشگاهی در بخش های مختلف این پروژه به طور مستقیم و بیش از این تعداد هم در شبکه تامین المانها و قطعات و ساخت زیر بخش های برون سپاری شده پروژه مشخص کار بوده اند.
3-چه موانع و مشکلاتی در انجام پروژه اعم از سازمانی و برون سازمانی وجود دارد و از چه راهکارهایی برای مقابله با آن استفاده کرده اید؟
پروژه هایی که برای اولین بار در کشور انجام می شود همیشه با مشکل عدم باور مدیران عالی در بخش کارفرمایی مواجه هستند اصلی ترین مانع در این پروژه هم ایجاد اعتماد و باور در بخش بهره برداری و کارفرمایی بود. که با ایجاد بسترهای تست لازم و انجام تستهای کارگاهی ؛ قبل از نصب تجهیزات در قطار این اطمینان برای کارفرما از صحت طراحی و کیفیت ساخت فراهم شد. در داخل سازمان با توجه حمایتهای رییس وقت جهاد دانشگاهی و واحد علم و صنعت ؛ مشکل بدون راه حلی نداشتیم
4-پروژه شما چقدر توانسته توانمندیهای سازمان را به دیگر فعالان در عرصه صنعتی نشان بدهد؟ (نیروی انسانی، تجهیزات و امکانات...)
پروژه طراحی و ساخت سیستم رانش قطار ملی اولین پروژه مهم و ارزشمند جهاد دانشگاهی علم و صنعت نبود ولی از مهم ترین و چشمگیرترین آنها بود که دانش و تجربه انباشته در جهاد دانشگاهی علم و صنعت و کارآمدی فناوری های شکل گرفته را جامعه نشان داد. برای اولین بار یک پروژه در ابعاد کلان ملی و با کاربری عمومی و با استانداردهای بین المللی توسط سازمان جهاد دانشگاهی انجام شد و نتایج آن توسط رسانه ها دیده و شنیده شد. این پروژه بیشتر از امکانات کارگاهی و توان مالی و لجستیک متکی به نیروی انسانی توانمند و دانش و تجربه شکل گرفته طی سالها فعالیت فناورانه جهاد دانشگاهی علم و صنعت بود.
5- چه برنامه یا پیشنهادی برای بهبود و ارائه دستاوردهای سازمان در حوزه کسب و کار صنعتی و اقتصادی کشور دارید؟
5-1) تولید انبوه سیستم رانش که با امضای قرارداد با واگن سازی تهران شروع شده است حمایتهای بیشتری در بخش تامین مالی و تدارک قطعات از طرف دفتر مرکزی و مدیریت عالی سازمان می طلبد.
5-2) تسری دانش به دست آمده در این پروژه به پروژه های مشابه و کلان در حوزه حمل نقل جاده ای دریایی باید به طور جدی در دستور کار مدیران و تصمیم گیران سازمان قرار گیرد ( این سیستم در قطارها و لوکوموتیوهای بین شهری کامیونهای بزرگ معدنی و جاده ای ؛ خودروهای الکتریکی ؛ کشتی های بزرگ و... هم قابل استفاده است)
5-3) برنامه ریزی جدی برای تبدیل دانش فنی به دست آمده به کسب و کار مستقل از جهاد و واگذاری ان به نقش آفرینان اصلی پروژه و یا ذی نفعان صنعتی انجام شود.
نظر شما :