به مناسبت چهل و چهارمین سالروز تشکیل این سازمان گفتگویی با مدیران مراکز ، گروه های پژوهشی و مدیران پروژه های شاخص صورت پذیرفت.

مرکز فشار قوی
۰۴ مهر ۱۴۰۳ | ۱۴:۱۳ کد : ۷۵۷۷۶ عمومی پژوهش فناوری اخبار اسلایدی
به مناسبت چهل و چهارمین سالروز تشکیل این سازمان گفتگویی با مدیران مراکز ، گروه های پژوهشی و مدیران پروژه های شاخص صورت پذیرفت.

به گزارش روابط عمومی سازمان به مناسبت چهل و چهارمین سالروز تشکیل این سازمان گفتگویی با مدیران مراکز ، گروه های پژوهشی و مدیران پروژه های شاخص صورت پذیرفت.

در همین خصوص با آقای مهندس امیدخدا  مدیریکی از پروژه های فعال در مرکز مهندسی فشار قوی گفتگویی انجام گرفت که به شرح ذیل می باشد.

1- بطور مختصر خودتان را معرفی کنید؟

علیرضا امیدخدا هستم و از سال 87 افتخار خدمت در جهاد دانشگاهی را داشته و در حال حاضر مسئول قسمت طراحی و مهندسی برق مرکز فشار قوی می‌باشم.

2-در مورد پروژه‌یی که در آن فعالیت دارید توضیح دهید ؟

پروژه‌ی ارتقاء ترانسفورماتور اتصال کوتاه آزمایشگاه سینتتیک به جهت رفع محدودیت اعمال پیک جریان اتصال کوتاه در آزمون‌های تحمل جریان کوتاه مدت و تحمل جریان پیک انجام گرفته است. این آزمون یکی از مهمترین آزمون‌های تجهیزات برقی می‌باشد که انجام آن تقریبا بدون استثنا بر روی تمامی تجهیزات مورد استفاده در پست‌های فشار متوسط و فشار قوی الزامی می‌باشد. اهمیت این پروژه زمانی آشکار می‌گردد که توجه نماییم با تلاش‌های بی وقفه انجام گرفته در سال‌های گذشته، هم اکنون جهاد دانشگاهی علم و صنعت در گستره‌ای از این آزمون‌ها تنها مرجع انجام این آزمون های مهم در کشور می‌باشد.

3-چه موانع و مشکلاتی در انجام پروژه اعم از سازمانی و برون سازمانی وجود دارد و از چه راهکارهایی برای مقابله با آن استفاده کرده اید؟

موانع انجام این پروژه مربوط به ریسک های طراحی و انجام تغییرات در ترانسفورماتور اتصال کوتاه فعلی بود که برای اولین بار چنین ارتقایی بر روی ترانس از پیش ساخته شده، انجام می‌گرفت. این موانع با در نظر گرفتن طراحی مناسب و استفاده از چندین مشاور خبره و همچنین انجام تست های سخت گیرانه پس از انجام تغییرات روی ترانس و قبل از اتصال نهایی آن به شبکه برطرف گردید.

4-پروژه شما چقدر توانسته توانمندیهای سازمان را به دیگر فعالان در عرصه صنعتی نشان بدهد؟

از آنجا که به نحوی انجام این آزمون در کشور منحصراً در اختیار جهاد دانشگاهی می‌باشد، ارتقاء جریان پیک موجب دو چندان  شدن توانایی آزمایشگاه و ایجاد قابلیت تست گستره‌ی وسیعتری از تجهیزات با جریان‌ها‌ی نامی بالاتر فراهم گردید (حتی در برخی از تجهیزات جریان‌های پیک بسیار زیاد تا 125 کیلوآمپر نیز قابل اعمال می‌باشد). این مسئله مورد استقبال سیاستگذارن حوزه برق نظیر شرکت توانیر و پژوهشگاه نیرو و همچنین بسیاری از شرکتها و فعالین این حوزه مانند انجمن تابلوسازان قرار گرفته است. از آنجایی که این آزمون‌ها سابقا در خارج کشور با صرف هزینه های بسیار زیاد چند هزار دلاری برای هر آزمون انجام می‌گرفته، فرصت مناسبی برای در اختیار گرفتن یک بازار حداقل 100 هزار دلاری سالانه در دسترس می‌باشد. اهمیت این بازار زمانی روشن‌تر می‌شود که توجه شود این 100 هزار دلار قرار داد، هیچ‌گونه صرف هزینه جهت خرید مواد اولیه در دل خود نداشته و بنابراین با حاشیه سود بسیار بالا خواهد بود.

5-چه برنامه یا پیشنهادی برای بهبود و ارائه دستاوردهای سازمان در حوزه کسب و کار صنعتی و اقتصادی کشور دارید؟

ارتقاء مستمر سطح آزمایشگاه اتصال کوتاه در برنامه های مرکز مهندسی فشارقوی می‌باشد که جهت نیل به این مهم تلاش برای برطرف سازی محدودیت شبکه آزمایشگه از طریق بالا بردن دیماند مجتمع تحقیقاتی جهاد دانشگاهی و همچنین ارتقاء تجهیزات فعلی در حال پیگیری می‌باشد.


نظر شما :